Borusan Otomotiv Grubu Ceo’su Hakan Tiftik; “Hepimiz için kolay olmayan zor bir dönem.”

Borusan Otomotiv Grubu Ceo’su Hakan Tiftik; “Hepimiz için kolay olmayan zor bir dönem.”

Eğitim Ekonomisi ekibi başlattığı “Pandemi Döneminde Veli Olmak” konulu söyleşilerde, Borusan Otomotiv Grubu Ceo’su Hakan Tiftik’le özel röportaj gerçekleştirdi. Hakan Tiftik, pandemi döneminde yaşadıklarını ve online eğitim sürecini nasıl geçirdiklerini anlattı.

Kapıdan dışarı çıktığımızda sanki virüsler üzerimize saldıracak gibi hissediyorduk. Dünya yavaş yavaş öğrenerek bu süreci geçirdi.

Pandemi bizim jenerasyona baktığımız zamanda ilk defa başımıza gelen bir durum. Bu anlamda hepimiz tecrübesiziz. 2020 Mart ayında pandemi başladığında, hepimiz korku içindeydik ve evlerden dışarı çıkamıyorduk. Kapıdan dışarı çıktığımızda sanki virüsler üzerimize saldıracak gibi hissediyorduk. Dünya yavaş yavaş öğrenerek bu süreci geçirdi.

Biz şirket olarak da bu kadar belirsizliğin içinde bir şekilde pandemiye karşı tedbirler almaya çalıştık. 

Benim iki tane kızım var. Biri lisede diğeri ortaokulda. Bir yandan üzülüyorum bir yandan da okula gitmemeleri iyi oluyor diye düşünüyorum. Fakat çocuklarımızın eğitim ihtiyaçlarının online olarak karşılanmasına rağmen, birey olarak gelişimlerinde eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Sosyalleşemiyorlar, arkadaşlarıyla keyifli zaman geçiremiyorlar. Okullarımız sadece ders değil, onların sosyalleşmesi, kişisel gelişimlerinin kazanılması için çok önemli. Evde online derslerinin ne kadar verimli geçtiğinin veli olarak takip edebilmek de çok zor. Kendimi düşünüyorum zaman zaman online toplantımız olduğu zaman evden bağlanıyorum, bir süre sonra ekran başında olmaktan sıkılıyorum ve gereğinden fazla yorulduğumu hissediyorum. Belki ekranın radyasyonu belki psikolojik olarak bilmiyorum ama yoruluyorum. Çocuklarda da bunun olduğunu düşündüğüm için bir veli olarak onlara esnek davranmaya çalışıyorum.

Hepimiz için kolay olmayan zor bir dönem. 

Pandeminin ilk zamanlarında ailecek daha fazla vakit geçirmeye başladık. Kimse dışarıya çıkmıyor, haftasonları evdeyiz. Akşamları iş yemekleri yok davetler yok gidecek bir yer yok, çocuklar arkadaşlarına gidemiyor, çok güzel vakit geçirmeye başladık. Bunun da keyfini yaşadık açıkçası. 

Biz de online eğitimler veriyoruz. Çalışanlarımıza verdiğimiz eğitimi online’a çevirdik. Bence en önemli konu eğitimin içeriğinin online eğitime uygunlaştırılabilmesi. Pratikte dokunarak yapabildiğiniz bazı şeyleri online’da yapamıyorsunuz. Online’da yapabildiklerinizi pratikte yapamıyorsunuz. O yüzden içeriğin online a uygun hale getirilmesi yani bugünkü müfredatla online’ı  yapmak ne kadar doğru onu düşünmek lazım. Ben bir akademisyen yada eğitimci değilim ama kendi iş tecrübelerimden baktığım zaman mutlaka içeriğin online’a uygun olması çok fark getiriyor. Doğru kanalda doğru bilgileri aktarmak çok önemli. 

Eğitim Ekonomisi

Related post